Search
select

Najpogostejša vprašanja o FIDAice


Kaj je FIDAice?
FIDAice je rezultat dolgoletnih raziskav in testiranj, da bi ustregli željam hokejskih igralcev, umetnostnih drsalcev in vseh ljubiteljev drsanja, ki so si želeli drsanja sredi poletja. Material FIDAice je narejen iz visokomolekularnih polietilenov s številnimi dodatki, ki povečajo drsnost in so seveda strogo varovana skrivnost.
>> Na vrh

Kako deluje FIDAice?
Pri drsanju na ledu se pod pritiskom rezila drsalke led iz trdnega agregatnega stanja spremeni tekoče agregatno stanje, torej v vodo. S tem se naredi mazivo, ki zmanjša trenje med jeklenim rezilom in ledom ter tako omogoča boljše drsenje po zaledeneli površini. Na plastični podlagi kaj takšnega seveda ni mogoče, saj je za spremembno agregatnega stanja plastičnih plošč potrebna sila nekaj ton. Torej, je potrebno trenje med rezilom drsalk in plastično podlago zmanjšati na nek drug način. To smo dosegli z raznimi dodatki, ki zmanjšujejo trenje med rezilom in podlago in tako omogočajo boljšo drsnost. Pri tem so se pojavljale številne težave, saj smo morali premagati mnogo ovir. Številna maziva so strupena, na oblačilih puščajo madeže, povzročajo alergijo pri ljudeh, zastrupljajo okolje … Na koncu nam je uspelo izdelati mazivo z najboljšo viskoznostjo, ki pa je hkrati nestrupeno, na oblačilih ne pušča madežev, na koži ne povzroča nikakršnih reakcij in je prijazno do okolja.
>> Na vrh

Kakšne oblike drsališč FIDAice so možne?
Izberete si lahko kakršnokoli obliko drsališča, saj lahko plošče FIDAice oblikujete  z navadnimi žagami za les in jih tako prilagodite vašim željam in potrebam. Osnovne oblike plošč so pravokotne, drsališča pa so lahko kvadratna, ovalna, okrogla ali katerekoli druge oblike.
>> Na vrh

Kako velike in kako debele so FIDAice plošče?
Plošče PriceLess so velike 120 x 200 cm, plošče Puzzle pa so velike 117 x 117 cm. Izbirate lahko med debelinami od 10 mm do 25 mm, vsaka debelina pa je  namenjena različnim pogojem uporabe. Pri manjših površinah in zelo ravnih podlaga se lahko odločite za tanjše plošče, pri večjih površinah in ne povsem ravnih podlagah, pa je potrebno izbrati debelejše plošče.
>> Na vrh

Ali lahko drsališče FIDAice postavim sam?
Sestavljanje FIDAice plošč je povsem enostavno. To lahko stori vsak, ki nima „dveh levih rok”. Zmeraj pa vam nudimo svetovanje, ki vam bo pomagalo rešiti vse težave, ki bi morda nastale med sestavljanjem, drsališča FIDAice.
>> Na vrh

Koliko časa potrebujem za sestavo drsališča FIDAice?
Vse je odvisno od velikosti in vrste plošč. 200 m2 veliko drsališče s ploščami Puzzle lahko sestavimo v 2 urah, za 400 m2 veliko drsališče pa bomo s ploščami PriceLess porabili 6 ur.
>> Na vrh

Kolikšen je dobavni rok za drsališča FIDAice?
Odvisen je od velikosti drsališča. Običajen dobavni rok je 30-45 dni, seveda pa se pri vseh naročilih potrudimo, da ustrežemo željam naročnikov.
>> Na vrh

Na kakšnih podlagah lahko sestavim FIDAice drsališče?
Na vseh dokaj ravnih in trdnih podlagah kot na primer asfalt, beton, tlakovci, ploščice … Če je podlaga neravna, priporočamo podkonstrukcijo iz kovine ali lesa.
>> Na vrh

Ali lahko drsališče FIDAice sestavim tudi travnatem dvorišču?
Seveda. Tudi na svojem travnatem dvorišču lahko sestavite FIDAice drsališče, najbolje iz PriceLess plošč. Odvisno od utrjenosti travne ruše vam priporočamo podlago iz OSB plošč.
>> Na vrh

Ali za drsanje na FIDAice drsališčih potrebujem posebne drsalke?
Ne. Na drsališčih FIDAice lahko drsate s povsem običajnimi drsalkami, ki jih drugače uporabljate za drsanje na ledu. Tudi brušenje drsalk je povsem enako, kot za drsanje na ledu.
>> Na vrh

Ali se lahko na drsališču FIDAice ustavim kot na pravem ledu?
Seveda. Zaviranje, obračanje, poganjanje, skoki, akrobacije … vse lahko počnete na povsem enak način kot na pravem ledu.
>> Na vrh

Ali lahko na drsališču FIDAice igram hokej s pravim pakom?
Seveda. Enako kot drsalke, tudi pak drsi skoraj enako kot na pravem ledu.
>> Na vrh

Ali lahko vročina, zmrzal ali UV žarki poškodujejo FIDAice drsališče?
Ne. FIDAice plošče so bile testirane pri ekstremnih temperaturnih pogojih (od -50oC do +50oC), vse pa so zaščitene z najnovejšimi in najbolj učinkovitimi UV premazi.
>> Na vrh

Kako je s čiščenjem FIDAice drsališča?
Svetujemo vam čiščenje z navadno metlo in vodo ali pa s stroji, ki so namenjeni čiščenju trdih površin. Lahko jih naročite tudi pri nas.
>> Na vrh

Kako dolga je življenjska doba drsališča FIDAice?
Nič ni večno, tudi FIDAice drsališča ne. Življenjska doba je odvisna od pogostosti uporabe in kraja, kjer je drsališče postavljeno. Če je drsališče na prostem in tako izpostavljeno velikim temperaturnim spremembam ter močnemu UV sevanju, je njegova življenjska doba 5-7 let na eni strani, potem lahko plošče preprorsto obrnemo in jih naslednjih 5-7 let uporabljamo še na drugi strani. Ko se izteče življenjska doba še na drugi strani, pa jo lahko podaljšamo z obnovo v tovarni.  Plošče stanjšamo za 2 mm in zopet so kot nove. Obnova drsališča je nekajkrat cenejša od nakupa novega drsališča. V zaprtih prostorih je življenjska doba drsališča seveda še nekoliko daljša. Torej, z uporabo na obeh straneh in enkratno obnovo, vam bo drsališče FIDAice služilo ca. 20 let! 
>> Na vrh

Zakaj so drsališča FIDAice okolju prijazna?
Zato, ker za delovanje ne potrebujejo nobenega vira energije ali vode in s tem ne onesnažujejo okolje z izpusti strupenih ali toplogrednih plinov in ne porabljajo na tisoče in tisoče litrov dragocene pitne vode. Po izteku življenjske dobe jih lahko 100% recikliramo.
>> Na vrh

Ali lahko na drsališču FIDAice tudi padem?
Brez skrbi. Tako kot na pravem ledu, te lahko tudi na drsališču FIDAice premaga gravitacija in rekracijo zaključiš s trdim pristankom. Preizkušeno!
>> Na vrh

Postanite del FIDAice skupnosti!

Na tisoče zadovoljnih drsalk in drsalcev ter drugih športnikov vsak dan uživa pri drsanju in zarezovanju novih sledi na več kot 10.000 m2 drsalnih podlog v številnih evropskih državah.

 

Vas zanima več o svetovni novosti - drsališčih FIDAice?

 Dovolite, da bo športna oprema FIDA postala vaš „fidus amicus”.

 

pošljite povpraševanje

 

Kako sestaviti drsališče

ogled animacije

 

FIDA Sports, Slovenija

M: +386 (0)41 743 343   M: +386 (0)41 433 064   F: +386 (0)2 620 98 20   E: info@fidasports.com

© FIDA Sports - 2009-2012. Vse pravice pridržane.